Kontakt

--:--

Lifestyle

Svi prave AJVAR, ali ni ne znaju da prave 1 veliku grešku

23.09.2022 | 15:51
Svi prave AJVAR, ali ni ne znaju da prave 1 veliku grešku

Kada pravite ajvar, najbolje je da koristite mljevene, barene paprike. Tako će vaš ajvar brže biti spreman, a imaćete ga i više.

Ajvar od pečenih papirka je sa druge strane znatno komplikovaniji za pravljenje.

Donosimo vam jedan odličan recept za pravljenje ajvara.

Sastojci:

7 kg paprikež

3 l vode

2 kašike sirćeta

½ ulja

250 g šećera

250 g soli

bijeli luk po ukusu

Priprema:

Očistite papriku od semenki, uklonite peteljke i izrežite na komade. Vodu, sirće i so provri, pa dodati paprike i kuvati dok ne omekšaju. Paprike sameljite u mašini za mljevenje mesa, pa ih pržite na ulju dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodati isjeckan bijeli luk i napuniti tegle.

A ako volite ajvar sa pečenom paprikom i patlidžanom, ovaj recept je dokazano dobar.

SHARE: